Splošni pogoji poslovanja

Varovanje osebnih podatkov

 

Spletna trgovina obnovljeni-racunalniki.net - podjetje GM PRO d.o.o. (v nadaljevanju ponudnik) se zavezuje k varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Zakonom o varstvu podatkov ZVOP-1 in Uredbo Evropskega parlamenta in Sveta o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov (GDPR). Ponudnik pridobiva podatke ob registraciji uporabnikov, pri ostalih vrstah komunikacije, kot je e-pošta s povpraševanji, reklamacijami, naročili in vračili izdelkov ter komunikacija preko družbenih omrežij ali po telefonu; z nagradnimi igrami, s piškotki pri pregledovanju naše ponudbe ali izvedbi naročila, z vašo privolitvijo. Ponudnik hrani IP naslove vseh obiskovalcev spletne trgovine obnovljeni-racunalniki.net, pri registriranih članih pa tudi:

 

-ime in priimek,

-e-poštni naslov,

-kontaktni telefon,

-primarni naslov,

-naslov za dostavo,

-državo prebivališča,

-čas in datum registracije,

-druge podatke, ki jih uporabnik sam vnese pri registraciji ali kasneje, npr. davčna številka podjetja.

 

Številke bančnih kartic in druge finančne podatke ponudnik ne prejema in jih ne hrani. Ponudnik dobi le potrdilo o izvedeni transakciji. Vse kartične transakcije se izvajajo na strežniku ponudnika bančnih storitev. Vsi uporabniki lahko ponudniku prekličejo svojo privolitev do hrambe osebnih podatkov  s kratkim dopisom na naslov: info@gmpro.si.

Vaš profil in vsi z njim povezani podatki bodo izbrisani, le v primeru, da je prišlo do izvedenega naročila, bodo podatki o nakupu hranjeni v skladu z zakonodajo. Pridobljeni podatki se hranijo do preklica ali do rokov, ki jih predpisuje zakonodaja. Zasebnost naših uporabnikov je eno izmed področij, katerega obdelujemo ločeno in z maksimalno pozornostjo. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi sam uporabnik, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter z ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika. Do gesel registriranih uporabnikov ponudnik ne more dostopati, ker so le-ta šifrirana. Za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik, ponudnik ne odgovarja.

 

Ponudnik bo uporabljal podatke uporabnikov v sledeče namene:

 

-s privolitvijo uporabnika za predstavitev novosti z e-novicami, na katere se lahko odjavite z izbiro na dnu vsake e-novice. Ostale marketinške dejavnosti preko družbenih omrežij, kot so Facebook, Instagram, Google..., ponudnik izvaja posredno in z uporabnikovo privolitvijo na dotičnem družbenem omrežju,

-za izvedbo naročil,

-za reševanje reklamacij,

-hranjenje podatkov o nakupu skladno z zakonodajo.

 

Ponudnik bo posredoval osebne podatke v sledečih primerih:

 

-preko piškotkov, z vašo privolitvijo, ponudnikom, kot je Google, Facebook ipd.

-Pogodbenim podjetjem, ki dostavljajo kupljeno blago, bo ponudnik podal le najosnovnejše podatke, potrebne za dostavo, kot so: ime in priimek ali naziv podjetja, naslov dostave, kraj in telefonska številka.

-V primeru reševanja reklamacij preko ponudnika, bo ponudnik posredoval informacije potrebne za rešitev reklamacije.

- Izjemno razkritje osebnih podatkov: zbrani in obdelani podatki bodo razkriti le v primerih, ki jih določa zakon za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov podjetja GM PRO d.o.o.

 

Izvajanje politike zasebnosti

 

Vse pri ponudniku redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne trgovine. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s ponudnikom.

 

Za uveljavljanje vaših pravic do izbrisa podatkov, popravkov, omejitev ipd. nam pišite na:

-e-pošto: info@gmpro.si

-naslov: GM PRO d.o.o., Vrhovci cesta XIII 1, 1000 Ljubljana

-za pomoč pri uveljavljanju vaših pravic smo vam na voljo tudi na telefonu